4. October 2022

Personio lanserar Conversations – Ska hjälpa små och medelstora företag bli effektivare och skapa bättre medarbetarupplevelser

SE Personio Conversations

Stockholm, 4 oktober 2022 - Personio, Europas ledande HR-mjukvaruföretag för små och medelstora företag, tillkännagav idag lanseringen av Personio Conversations, en HR-helpdesk som underlättar för HR-teamet att prioritera och besvara specifika förfrågningar från anställda och förbättra deras upplevelse. Detta är det senaste steget i Personios strävan att hjälpa HR-funktionerna att förbättra sina arbetssätt och bidra till positiva affärseffekter.

När de europeiska ekonomierna sannolikt är på väg mot recession blir de effektivitetsvinster tekniken kan ge allt viktigare. Detta är något som även HR-experterna i Sverige är medvetna om, Personios senaste undersökning visar att majoriteten (71 %) känner sig begränsade i sitt arbete av ineffektiva processer. Samtidigt anser HR-teamen att bättre processer är den viktigaste åtgärden för att hjälpa deras företag ta sig igenom svåra tider (33 %).

HR-funktionerna översvämmas dagligen av frågor, allt från enkla som "Vad gäller för föräldraledighet?" till mer komplexa som "Hur kan jag hjälpa min anställde att flytta?". Två tredjedelar av de europeiska personalcheferna uppger också att antalet kanaler där de anställda gör HR-relaterade förfrågningar ökat sedan pandemin och att de i genomsnitt ägnar 3,5 timmar i veckan åt att besvara frågor från de anställda.

Conversations samlar alla anställdas förfrågningar från de olika kanalerna. De anställda får tillgång till ett intuitivt gränssnitt, likt en chatbot, via existerande verktyg som MS Teams eller Slack. Dessutom kan befintliga funktionsbrevlådor enkelt anslutas så att HR-teamen snabbt kan hantera, spåra och svara på förfrågningar på ett och samma ställe. För medarbetarna innebär det att de kan ställa frågor och få svar snabbt utan att behöva byta mellan verktyg. Lanseringen följer på Personios förvärv av Employee Experience-lösningen Back tidigare i år, vilken integrerar tekniken i Personios allt-i-ett-lösning och nu gör den tillgänglig på totalt sex språk.

"Europeiska små och medelstora företag står inför ekonomiska utmaningar samtidigt som de ska återhämta sig från de senaste årens prövningar. I en tid då bra företagskultur är lika viktig som en stabil personalstrategi ökar Conversations effektiviteten och ger HR-teamen den tid de behöver för att både kunna fokusera på de stora frågorna. Nu blir HR-förfrågningarna lättare att hantera samtidigt som medarbetarna får en mycket bättre upplevelse i sina interaktioner.", säger Hanno Renner, medgrundare och vd för Personio.

 "När vi införde distansarbete på grund av pandemin ökade antalet förfrågningar från anställda snabbt och vi var tvungna att granska och distribuera dem internt, innan de prioriterades och slutligen behandlades. Detta var en mycket tidskrävande process för oss. Tack vare Conversations kunde vi äntligen ta medarbetarupplevelsen till en ny nivå genom att öka effektiviteten. Alla i HR-teamet kan när som helst se statusen på förfrågningar. Detta gör vår interna kommunikation mycket enklare, effektivare och mer transparent.”, förklarar Anna-Lena Pesch, People Operations Manager på Getsafe, ett försäkringsbolag som har använt Conversations (tidigare Backs teknik) sedan 2021.

Den nya utvecklingen stöder Personios strategiska inriktning mot att främja och utöka kategorin People Workflow Automation, som möjliggör för HR-team i små och medelstora företag att arbeta effektivt med alla avdelningar och verktyg i deras organisationer.

Läs mer om Personio Conversations på www.personio.com/conversations.

Om Personio Personio är ett People Operating System för små och medelstora företag med 10-2 000 anställda. Från kontor i München, Madrid, London, Dublin och Amsterdam driver Personio sin mission att göra HR-processerna så transparenta och effektiva som möjligt, så att HR-avdelningen kan fokusera på det som betyder mest: människorna. Personio erbjuder en allt-i-ett HR-mjukvara som inkluderar medarbetare, rekrytering och löner, vilket gör att HR kan gå längre än HR. Tack vare People Workflow Automation-teknik hjälper Personio mer än 6 000 kunder över hela Europa att minska fördröjningar och frigöra möjligheter.

I juni 2022 tog Personio in ytterligare 200 miljoner dollar genom att stänga sin andra serie E-finansieringsrunda, med en värdering på 8,5 miljarder dollar.