22. June 2022

Personio tar in 2 miljarder kronor i sin andra serie E-runda för att vidareutveckla sin vision för HR-programvara

Personio Executive Board

München 22 JUNI 2022 – Personio, Europas ledande HR-mjukvaruföretag för små och medelstora företag, tillkännagav idag en planerad andra avslutning av sin serie E-runda, vilket lägger till 200 miljoner dollar till den initiala financieringen som togs in i oktober 2021. Den nya finansieringen ger det totala insamlade kapitalet till 470 miljoner dollar i serie E-rundan, vilket värderar företaget till 8,5 miljarder dollar och gör det till en av de snabbast växande och högst  värderade mjukvarustartuperna världen över.

Den befintliga investeraren Greenoaks ledde rundan, vilket visar på ytterligare stöd för Personios ambition att digitalisera personalprocesser för europeiska små och medelstora företag. Investeringen följer Personios exceptionella senaste resultat, inklusive fortsatt tillväxt från år till år, ytterligare expansionsmöjligheter och erkännandet av värdet av Personios tjänster till små och medelstora företag även i osäkra ekonomiska tider.

Medlen kommer att driva utvecklingen av People Workflow Automation, Personios vision att automatisera personalprocesser över en organisations olika avdelningar och verktyg. Betydande framsteg har gjorts för att vidareutveckla ett HR-system som fortsätter att ge affärsförbättrande effektivitet idag samtidigt som det är konstruerat för framtiden. Hittills har redan en miljard datauppdateringar automatiserats över Personios kundbas, vilket ersätter tidskrävande manuella uppgifter för kunderna.

Nyligen annonserade Personio uppköpet av Back, employee experience-lösning som automatiserar medarbetarprocesserna för nyckelpersoner. Backs team tillför erfarenhet inom automatiserade processer, som sträcker sig över fragmenterade system och ticketingknowledge management och arbetsflöden som ökar effektiviteten för HR-team. 

Dessutom kan Personios kunder nu använda över 100 integrerade appar och API:er samt nya arbetsflödesautomatiserings- och övervakningsfunktioner utvecklade av Personio för att minska den manuella ansträngningen i uppgifter som uthyrning, dataanalys och tidsspårning. Tillsammans förbättrar dessa verksamheten över de anställdas livscykel och tillåter HR-team att fokusera på mer strategiska uppgifter, vilket minskar kostnader och bidrar till att skapa effektiva företag. 

– Personios produkt har blivit ett oumbärligt verktyg för Europas små och medelstora företag när de återvänder till vardagen och lämnar pandemins utmaningar. Eftersom små och medelstora företag står inför möjligheten av ekonomisk osäkerhet framöver är Personio en viktigare plattform än någonsin som hjälper kunder att göra sina HR- och löneprocesser mer effektiva och motståndskraftiga samtidigt som de gläder både anställda och arbetsgivare. Vi tror att Personio är bland de bästa SaaS-företagen i världen, med snabb tillväxt, en hållbar affärsmodell och exceptionellt ledarskap. Vi är glada över att återigen samarbeta med Hanno och hans team, och ser fram emot att fortsätta vår resa i många år framöver, säger Neil Mehta, grundare och managing partner för Greenoaks Capital.

​​– Våra kunder är anledningen till att vi finns och att skapa värde för dem är vår prioritet. Vi bestämde oss för att skaffa ytterligare kapital eftersom vi såg så många fler sätt att investera i vår produkt som kommer att öka värdet vi kan ge. Dessa expansioner kommer alla att vara inbäddade i People Workflow Automation, som gör det möjligt för kunder att automatisera arbetsflöden baserat på händelser i de anställdas livscykel, från befordran och förflyttning till semesterförfrågningar. Genom att fortsätta fokusera på denna strategi förväntar vi oss att fortsätta vår starka tillväxtbana och accelerera in i 2022 och 2023, samtidigt som vi ger kunderna en fantastisk service som förbättrar effektiviteten i deras företag, säger Hanno Renner, medgrundare och vd för Personio.

– Personios framgång är nu helt klart global med en lansering i Norden, Nederländerna, Italien och Storbritannien som servar lokala kunder och visar att Personio är ett globalt företag. Vi har blivit särskilt imponerade av hur snabbt Personio anammas av små och medelstora företag, eftersom det löser så många olika saker för dessa företag och kommer att fortsätta att göra det när man lägger till nya produkter, säger Michiel Kotting, partner på Northzone.

Över 6 000 företag med mer än 500 000 anställda har automatiserat sina personalprocesser med Personio. Företag från en mängd olika sektorer använder Personio, inklusive teknikföretag som Spendesk och ABOUT YOU, etablerade medelstora aktörer som Engel & Völkers samt icke-statliga organisationer och offentliga organisationer som Viva Con Agua och Diana Award. Medan Personio kan betjäna kunder med 10 till 2 000 anställda, ser man den största tillväxten från företag med 200 till 2 000 anställda och som värdesätter systemets konfigurerbarhet och funktionsdjup.

Personio fortsätter att utveckla sitt kärnoperativsystem för personal för att täcka ytterligare aspekter av de anställdas livscykel. Tidigt 2022 lanserade Personio sin nya Performance & Development-lösning, som ger organisationer möjlighet att bättre utveckla sina medarbetare, belöna dem rättvist och maximera den totala prestandan.

Om Personio

Personio är ett People Operating System för små och medelstora företag med 10-2 000 anställda. Från kontor i München, Madrid, London, Dublin och Amsterdam driver Personio sin mission att göra HR-processerna så transparenta och effektiva som möjligt, så att HR-avdelningen kan fokusera på det som betyder mest: människorna. 

Personio erbjuder en allt-i-ett HR-mjukvara som inkluderar medarbetare, rekrytering och löner, vilket gör att HR kan gå längre än HR. Tack vare People Workflow Automation-teknik hjälper Personio mer än 6 000 kunder över hela Europa att minska förseningar och frigöra möjligheter.

I juni 2022 tog Personio in ytterligare 2 miljarder kronor i sin andra serie E-runda, vilket värderar företaget till 8,5 miljarder dollar.

Om Greenoaks:

Greenoaks grundades 2012 och är ett globalt värdepappersföretag som gör koncentrerade, långsiktiga investeringar i teknikbaserade företag runt om i världen. Företaget investerar tidigt i grundares resor och bygger partnerskap som varar i årtionden. Greenoaks har lett investeringar i kategoridefinierande företag som Discord, Brex och Airtable i USA; Coupang i Sydkorea; och Kavak i Latinamerika.