31. March 2022

Personio lanserar ny lösning som tacklar talangflykt

Personio Performance & Development

Stockholm 31 mars 2022: HR-startupen Personio lanserar ny Performance & Development-lösning som hjälper små och medelstora företag att behålla medarbetare, ge dem rätt kompensation och maximera hela organisationens prestationsförmåga. Lösningen automatiserar manuella, tidskrävande prestationsprocesser och frigör tid för HR-teamen att fokusera på företagets nyckelmedarbetare. Detta vid en tidpunkt när många medarbetare ser sig om efter nya arbeten.  

I en svensk undersökning av små och medelstora företag som Personio låtit göra svarar majoriteten (52%) att de tänker söka nytt jobb inom tolv månader eller att de redan hittat sin nya arbetsplats. Undersökningen visar att många medarbetare inte känner sig tillräckligt uppskattade (29%) och att de upplever att de saknar karriärmöjligheter i företaget (27%). 

Samtidigt uppger 46% av beslutsfattare inom HR att de saknar den tid som krävs för att arbeta med personalutveckling på ett effektivt sätt. 50% menar att de administrativa sysslorna minskar deras möjligheter att jobba strategiskt med HR.

“Efter pandemin ser många över sina karriärer och ett sätt är att byta jobb. Det leder till att samtidigt som företag kämpar för att rekrytera de människor de behöver så riskerar de att tappa talanger till konkurrenterna. Därför är det viktigare än någonsin för arbetsgivare att finna nya sätt att behålla och utveckla sina medarbetare. Med rätt HR-verktyg kan företag både skära bort onödig administration och frigöra tid att lägga på utveckling och belöning av sina befintliga medarbetare, något som ökar hela organisationens prestationsförmåga.”, säger Ruth Thomas, chef för människor och organisationsutveckling på Personio.

Nyckelfunktioner i Personio Performance & Development inkluderar automatiserade prestationscykler, prestationsutvärderingar och 360 graders feedback, tydlig målspårning och centraliserad utbildningshantering. Lösningen kommer att vidareutvecklas för att ytterligare möta företagens behov och kompletterar befintliga funktioner som sträcker sig över hela anställningsperioden, inklusive rekrytering, introduktion/onboarding, löpande HR-hantering och löneprocesser.

Presskontakt Cloudberry Jenny Schönning jenny@cloudberry.se +46 (0) 76 022 32 14

Om Personio Personio är ett People Operating System för små och medelstora företag med 10-2000 anställda. Från kontor i München, Madrid, London, Dublin och Amsterdam driver Personio sin mission att göra HR-processerna så transparenta och effektiva som möjligt, så att HR-avdelningen kan fokusera på det som betyder mest: människorna. 

Personio erbjuder en allt-i-ett mjukvara för HR som inkluderar mänskliga resurser, rekrytering och löner, vilket gör att HR kan gå längre än HR. Tack vare People Workflow Automation-teknik hjälper Personio mer än 6 000 kunder över hela Europa att minska förseningar och frigöra möjligheter.

I oktober 2021 fick Personio E-finansiering och företaget värderades till 6,3 miljarder dollar. Detta gör Personio till Europas högst värderade HR-teknikföretag, men även till ett av Europas topp 10 högst värderade startups.